12 srp 2021

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA POTPORU PUTNIČKIM AGENCIJAMA I ORGANIZATORIMA PUTOVANJA

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja.

Cilj dodjele potpore turističkim agencijama je nadoknada dijela ili svih plaćenih troškova poslovanja, uz uvjet da ukupni iznos potpore ne može biti veći od 10.000 kuna po zaposleniku u turističkoj agenciji (u odnosu na prosječan broj zaposlenih na godišnjoj razini za 2020. godinu).

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju programa za pomoć pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora, turističkog sektora te industrije kulturnih i umjetničkih događanja za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID – 19, kojom nastavlja s mjerama pomoći namijenjenim pogođenim sektorima,  uključujući sektor turizma.

Cilj je Programa doprinijeti pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kroz mjeru jednokratne državne potpore male vrijednosti.

Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. godini pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu od najmanje 75% i koje su subjekti malog gospodarstva (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

Javni Poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja otvoren je do 30. srpnja 2021. godine

Više informacija o navedenom vidjeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci