10 lip 2021

ODRŽAN SASTANAK S RAVNATELJIMA OSNOVNIH ŠKOLA NA TEMU PRIPREME PROJEKTA JAČANJA STEM VJEŠTINA I RAZVOJA REGIONALNIH ZNANSTVENIH CENTARA U STEM PODRUČJU

U prostorijama Županijske uprave zamjenik župana Ratimir Ljubić održao je sastanak s ravnateljima pet osnovnih škola s najvećim brojem učenika, a kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ Kloštar Podravski, OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje i OŠ Sveti Petar Orehovec. Sastanku su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije sa suradnicama.

Glavna tema sastanka bila je priprema projektnih prijedloga u sklopu poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“ koji je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Predstavnici navedenih škola iskazali su interes za sudjelovanjem u projektu te iznijeli svoje planove i ideje, a stručnu podršku u pripremi i provedbi projekta pružat će PORA Razvojna agencija KKŽ.

Ukupna vrijednost Poziva je 22.270.362,00 eura, a financirat će se projekti koji doprinose jačanju kapaciteta institucija osnovnoškolskog obrazovanja u STEM podučavanju s konačnim ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika te poboljšanja STEM vještina učenika. Uz aktivnosti u STEM području, prijavitelj može sinergijski provoditi aktivnosti u tematskim područjima: upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u odgoju i obrazovanju, poduzetništvo u razvoju vještina i boljim prilikama za zapošljavanje i aktivno građanstvo.

Prihvatljivi prijavitelji su škole, ali i osnivači osnovnih škola, a poziv se provodi kroz dvije komponente:

  • Komponenta A – Razvoj STEM vještina kroz opremanje školskih učionica STEM opremom;
  • Komponenta B – Uspostava regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području.

Na kraju sastanka dogovoren je rok za predaju projektnih ideja i ostalih podataka, na temelju kojih će biti sastavljen projektni prijedlog.

Više o Pozivu doznajte OVDJE.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci