02 lip 2021

SASTAO SE PROJEKTNI TIM ŽUPANIJSKOG CENTRA KOMPETENTNOSTI

U prostorijama Županijske uprave jučer je održan radni sastanak projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji pod vodstvom voditelja projekta Darka Masneca.

Riječ je o drugoj fazi projekta Centar kompetentnosti – „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“, u sklopu koje je u ožujku potpisan ugovor o javnoj nabavi usluge izrade standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i strukovnih kurikuluma te modernizacije postojećih obrazovnih programa za potrebe županijskog Centra kompetentnosti. Na taj će se način doprinijeti motiviranju učenika za zanimanja iz (pod)sektora elektrotehnike i računalstva u Obrtničkoj školi Koprivnica i partnerskoj ustanovi Strukovnoj školi Đurđevac kroz uspostavu programskih i kadrovskih uvjeta u Centru kompetentnosti.

U prvom dijelu projekta unaprijedit će se infrastruktura Centra, odnosno spomenutih škola, koje će se rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki. Nakon potpisivanje ugovora, nedavno su započeli radovi na koprivničkoj Obrtničkoj školi i đurđevačkoj Strukovnoj školi, a cilj svega je podići strukovno obrazovanje na višu razinu te povezati obrazovanje s gospodarstvom, obzirom da su strukovna zanimanja trenutno najpotrebnija na tržištu rada.

Članovi projektnog tima raspravljali su o aktualnostima u projektu, gdje važno naglasiti kako su, nakon opsežne analize plana javne nabave, u tijeku intenzivne pripreme objedinjenog postupka javne nabave za prvu i drugu fazu projekta Centra kompetentnosti. Ostali planovi odnose se na prezentacije projekta osnovnoškolcima i drugim ciljanim skupinama.

Na kraju sastanka, zaključeno je kako se projektne aktivnosti odvijaju prema predviđenoj dinamici te su dogovoreni sljedeći koraci.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci