06 svi 2021

ŽUPAN SA SURADNICIMA OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE I DJEČJEG VRTIĆA U KALINOVCU

 

Župan Darko Koren danas je u prisustvu zamjenika župana Ratimira Ljubića i saborskog zastupnika Darka Sobote boravio u posjetu Općini Kalinovac gdje je održao sastanak s načelnikom Općine Danijelom Zvonarom te obišao radove na izgradnji školsko-sportske dvorane Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac i dječjeg vrtića. Župana i suradnike načelnik Zvonar je informirao o dinamici projekata na području Općine te zahvalio na konstruktivnoj suradnji i potpori. „ Hvala županu Korenu kojem dajem bezrezervnu podršku i saborskom zastupniku Soboti na potpori koju iskazuju Općini Kalinovac svih ovih godina. Bilo je ugodno surađivati u proteklom mandatu i vjerujem kako smo kroz projekte napravili dobar posao na korist svih naših mještana“, kazao je načelnik Zvonar.

Župan je naglasio kako je komunikacija između Županije i Općine oduvijek bila na visokoj razini te zahvalio na prihvaćanju inicijative da se zajedničkim snagama završi izgradnja školsko-sportske dvorane koja će podići uvjete školovanja za učenike te standard života svih stanovnika Kalinovca. „Ostvarili smo vrlo kvalitetnu suradnju i uvjeren sam kako će se ona nastaviti i u budućnosti na dobrobit svih mještana.  Hvala što ste prihvatili našu inicijativu kojom ćemo dovršiti izgradnju školske sportske dvorane, a veselimo se i završetku dječjeg vrtića, važnog projekta u kojem  stručnu pomoć u pripremi i provedbi pruža naša Razvojna agencija PORA KKŽ.  Svi ovi projekti podižu razinu kvalitete života na ovom području i uvjeren sam kako će ih u budućnosti biti još, a na potporu Županije uvijek možete računati“, istaknuo je župan Koren.

Saborski zastupnik Sobota dodao je kako su sportska dvorana i vrtić garancija daljnjeg razvoja Općine te kako je pomoć Županije od iznimnog značaja. „Hvala županu Korenu i Županiji na podršci koju iskazuju, bez potpore bilo bi vrlo teško realizirati sve što je zamišljeno do kraja. Uvjeren sam kako će se izgradnjom dvorane, uz sjajne uvjete za naše učenike i nastavnike,  vratiti i sportski život u Kalinovac te kako će vrtić pomoći da mlade obitelji svoj život planiraju u Kalinovcu. Stvaraju se odlični uvjeti, a pred nama je i razdoblje u kojem će  biti moguće prijaviti nove projekte te povući nova sredstva iz europskih fondova za daljnji razvoj Općine“, rekao je saborski zastupnik Sobota.

Nakon sastanka u prostorijama Općine, župan je sa suradnicima obišao radove na dovršetku izgradnje školske sportske dvorane, Županija u sinergiji s Općinom sudjeluje u financiranju s 50 posto udjela u radovima vrijednim 8,7 milijuna kuna. Nakon obilaska dvorane, župan je obišao i radove na izgradnji dječjeg vrtića, a riječ je o  projektu sveukupne vrijednosti 8 milijuna kuna za koji je Razvojna agencija PORA KKŽ pružila stručnu pomoć u pripremi dokumentacije te je financiran iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Vrtić je planiran kao kontejnerska modularna gradnja bruto površine 453 m2 za tri odgojno-obrazovne skupine, odnosno kapaciteta za sveukupno 54 djece.

Današnjem obilasku prisustvovali su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik UO za financije i javnu nabavu Darko Masnec, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicima, ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Mirjana Bazijanec te direktor tvrtke Bistra d.o.o. Krešimir Habijanec.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci