28 tra 2021

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA EUROPSKU PRIJESTOLNICU PAMETNOG TURIZMA 2022.

Europska komisija pokrenula je natječaj za Europsku prijestolnicu pametnog turizma 2022. Ovom inicijativom želi se ojačati inovativni razvoj turizma u europskim gradovima i njihovoj okolici te povećati njihovu atraktivnost radi boljeg gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Cilj inicijative je promovirati pametni turizam u EU, umrežiti gradove i olakšati razmjenu primjera dobrih praksi.

Od gradova se traži da demonstriraju svoje inovativne turističke prakse u četiri područja: pristupačnost, održivost, digitalizacija, kulturna baština i kreativnost.

Prihvatljivi prijavitelji su gradovi s više od 100 000 stanovnika, a u zemljama u kojima nema grada s više od 100 000 stanovnika može se prijaviti grad s najvećim brojem stanovnika.

Natječaj je otvoren za gradove diljem EU, kao i zemlje izvan EU-a koje sudjeluju u programu COSME (Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Island, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska, Ukrajine i Ujedinjenog Kraljevstva).

Rok za prijavu je 16. lipnja 2021. godine.

Tijekom faze predizbora, sve prihvatljive prijave bit će ocijenjene temeljem skupa utvrđenih kriterija od strane neovisnih stručnjaka. Na temelju njihove ocjene, Komisija će organizirati uži izbor od najviše 7 gradova, koji će biti pozvani da svoju kandidaturu predstave pred Europskim žirijem, a koji će odabrati dvije europske prijestolnice pametnog turizma za 2022. godinu.

Prijave se mogu izvršiti  putem web stranice SmartTourismCapital.eu.

Više informacija možete pronaći OVDJE.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci