21 tra 2021

POKREĆE SE VIŠEJEZIČNA DIGITALNA PLATFORMA

Izvršni odbor konferencije o budućnosti Europe, koji čine predstavnici Europskog parlamenta, Vijeća Europske unije i Europske komisije, pokreće višejezičnu digitalnu platformu za konferenciju o budućnosti Europe te sve građane Unije poziva na sudjelovanje u oblikovanju vlastite budućnosti i budućnosti Europe kao cjeline. Platforma je dostupna na 24 jezika te građanima iz cijele Unije omogućuje razmjenu ideja i mišljenja putem događanja na internetu.

Digitalna platforma u potpunosti je interaktivna i višejezična: korisnici mogu surađivati i raspravljati o svojim prijedlozima sa sugrađanima iz svih država članica na 24 službena jezika EU-a. Građane iz svih segmenata društva potiče se da u što većem broju pridonesu oblikovanju vlastite budućnosti putem platforme, ali i da je promiču na društvenim mrežama pod oznakom #BudućnostJeVaša.

Platforma je ustrojena oko ključnih tema: klimatske promjene i okoliš; zdravstvo; snažnije i pravednije gospodarstvo; socijalna pravda i radna mjesta; EU u svijetu; vrijednosti i prava, vladavina prava, sigurnost; digitalna transformacija; europska demokracija; migracije; te obrazovanje, kultura, mladi i sport. Osim toga, postoji i „slobodni prostor” za međusektorske i druge teme („Ostale ideje”) jer građani, u potpunosti u skladu s pristupom „odozdo prema gore”, mogu slobodno otvarati sve teme koje su im važne.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci