19 ožu 2021

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAPOSLI PA POMOZI“

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 19. ožujka 2021. godine u Vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom održana je Završna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi“ financiranog u okviru Programa zapošljavanja žena – Zaželi. Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kuna. Nositelj projekta je Općina Novigrad Podravski, a projektni partneri su Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Općina Peteranec, Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci.

Konferenciji su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, predstavnici projektnih partnera Općina Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci, predstavnice Razvojne agencije PORE KKŽ i ostali uvaženi gosti.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek. U nastavku konferencije voditelj projekta Petar Papac prezentirao je sve odrađene aktivnosti te zahvalio svim prisutnima na uspješnoj suradnji. Svim prisutnim obratili su se i  načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić ispred svih projektnih partnera, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je čestitao Općini Novigrad Podravski na uspješno završenom projektu i u ostvarenju svih dosadašnjih projekata te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima.

Projektom je zaposleno 49 žena pripadnica ciljane skupine koje su brinule za 220 korisnika podrške i pomoći na području Općina Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine, Gola, Rasinja i Peteranec. Projektom je bilo omogućeno i osposobljavanje žena za poslove gerontodomaćica i pomoćnog kuhara, nabavljena je zaštitna i radna odjeća za žene, promo materijali o projektu i bicikli kao prijevozno sredstvo koje je ženama pripadnicama ciljanih skupina služilo za obilazak korisnika. U okviru projekta nabavljene su higijenske potrepštine za sve krajnje korisnike tijekom 24 mjeseca brige o korisnicima.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

 

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci