16 ožu 2021

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE“

 

Logo projekta Uz PORU po potporu

Dana 16. ožujka 2021. godine u Vatrogasnom domu u Kalinovcu održana je Završna konferencija projekta „Brižne žene Podravske“ financiranog u okviru Programa zapošljavanja žena – Zaželi. Ukupna vrijednost projekta je 3.083.630,35 kuna.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predstavnici projektnih partnera Općina Ferdinandovac, Novo Virje, Podravske Sesvete i Molve, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Križevci, predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac, predstavnice Razvojne agencije PORE KKŽ i ostali uvaženi gosti.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je čestitao Općini Kalinovac na trudu u ostvarenju svih dosadašnjih projekata te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima. U nastavku konferencije voditeljica projekta prezentirala je sve odrađene aktivnosti te zahvalila svim prisutnima na uspješnoj suradnji, dok su se također kratko obratili i predstavnici svih projektnih partnera.

Projektom je zaposleno 18 žena pripadnica ciljane skupine koje su brinule za 112 korisnika podrške i pomoći na području Općina Kalinovac, Ferdinandovac, Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete. Projektom je bilo omogućeno i osposobljavanje žena za poslove gerontodomaćica, nabavljena je zaštitna i radna odjeća za žene, promo materijali o projektu, bicikli kao prijevozno sredstvo koje je gerontodomaćicama služilo za obilazak korisnika. U okviru projekta nabavljene su higijenske potrepštine za svih 112 krajnjih korisnika tijekom 24 mjeseca brige o korisnicima.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u provedbi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Lenta - Europska unija - Europski strukturni i investicijski fondovi - Operativni program Konkurentnost i kohezija - Razvojna agencija PORA KKŽ

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci