05 velj 2021

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU „U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE, ASOC“

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u Projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“.

Cilj Javnog poziva je odabir deset srednjih škola s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima na području Republike Hrvatske koje će se u školskoj godini 2020./2021. uključiti u provedbu Projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“. Radi se o interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom svim vrstama srednjih škola usmjerenom građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, u kontekstu kohezijske politike Europske unije.

Provedba Projekta započinje tijekom školske godine 2020./2021.

Tijekom provedbe Projekta zadatak učenika/ca je, uz pomoć mentorske podrške, odabrati jedan projekt sufinanciran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, a provodi se na njihovom području te na kreativan način predstaviti svoje istraživanje.

Po završetku provedbe aktivnosti Projekta stručno povjerenstvo će odabrati najuspješniji tim, a nagrada je sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca koji je dostupan OVDJE.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. veljače 2021. godine do 16.00 sati.

Više informacija o Javnom pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci