03 velj 2021

OBJAVLJEN PRVI ROK ZA PRIJAVU NA PROGRAME ERASMUS+ I EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI U 2021.

Prema najavama iz Europske komisije rok za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti očekuje se u svibnju 2021.

Novi program Erasmus+ (2021.-2027.) zahvaljujući proračunu čiji ukupni iznos premašuje 26 milijardi eura bit će još uključiviji i inovativniji te usklađen s digitalnom i zelenom tranzicijom. Program će imati posebno važnu ulogu u ostvarivanju europskog prostora obrazovanja do 2025. i mobilizaciji sektora obrazovanja i osposobljavanja, sektora mladih i sporta za brz oporavak i budući rast europskog gospodarstva.

Program Europske snage solidarnostiokvirnim proračunom od 1,009 milijardi eura za razdoblje 2021.-2027., ponudit će mogućnosti za najmanje 270.000 mladih ljudi uključenih u volonterske aktivnosti i/ili projekte solidarnosti.  Zahvaljujući tome Europske snage solidarnosti nastavit će omogućavati mladima sudjelovanje u humanitarnim i drugim društveno odgovornim aktivnostima unutar Unije, ali i daleko izvan europskih granica. Aktivnosti stažiranja i zaposlenja neće biti dostupne u novom programskom razdoblju. U solidarnim aktivnostima moći će sudjelovati mladi od 18 do 30 godina, a na području humanitarne pomoći pojedinci između 18 i 35 godina. 

 

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci