24 pro 2020

POTPORE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA U SUSTAVU SPORTA

Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta pogođenih koronavirusom (COVID-19) s ciljem očuvanja radnih mjesta u sportskim udrugama kod kojih je temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH od 27. studenoga 2020. godine došlo do prekida svih sportskih aktivnosti odnosno prekinuto je obavljanje sportske djelatnosti.

Prihvatljivi prijavitelji su sve sportske udruge iz članka 14. Zakona o sportu i sportski klubovi-sportsko dionička društva iz članka 28. Zakona o sportu. Visina potpore bit će 4.000,00 kuna za svaki mjesec za koji je poslodavac zatražio naknadu po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu, a isplaćivat će se za razdoblje od 1. prosinca 2020. godine na dalje, ovisno o trajanju i opsegu mjera ograničenja.

Prijave za ostvarivanje potpore za očuvanje radnih mjesta u sportu počinju 24. prosinca 2020. godine u 12 sati, putem poveznice na internet stranici Ministarstva turizma i sporta.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci