24 pro 2020

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „NASTAVAK UNAPRJEĐENJA USLUGA ZA DJECU U SUSTAVU RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA“

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 23. prosinca 2020. godine Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Pozivom će se financirati projekti koji će poticati inovativan pristup u osiguranju produljenog radnog vremena vrtića s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, uključujući inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju. Osim pružanja usluga produljenog radnog vremena, dječjim vrtićima, koji su ciljana skupina ove operacije, omogućit će se razvoj posebnih programa. Također, omogućit će se jačanje kapaciteta odgojitelja/ica, stručnih suradnika i stručnih radnika (logopeda) s ciljem unaprjeđenja usluga kroz edukacije usmjerene na jačanje stručnih kompetencija te edukacije kuhara/ica o zdravoj prehrani.

Prihvatljivi prijavitelji su:

a)pravne osobe:

  • dječji vrtić sukladno popisu Ministarstva znanosti i obrazovanja;
  • jedinica lokalne samouprave

b) registrirane u Republici Hrvatskoj.

Ciljane skupina Poziva su Dječji vrtići (ustanove predškolskog odgoja).

Ukupna financijska sredstva u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznose 300.000.000,00 kn. Stopa sufinanciranja iznosi 100% ukupnih prihvatljivih troškova od kojih 85% predstavljaju sredstva Europske unije, a 15% predstavljaju sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske. Najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 500.000,00 kn dok najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 6.000.000,00 kn.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga počinje teći od 18.1.2021. godine u 9:00 sati.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci