15 pro

DRŽAVNI ZAVOD ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO UVODI USLUGU ONLINE SAVJETOVANJE O INTELEKTUALNOM VLASNIŠTVU

Državni zavod za intelektualno vlasništvo od 15. prosinca 2020. godine uvodi uslugu pružanja stručne informacijske pomoći na daljinu (Online savjetovanje) o učinkovitoj zaštititi, korištenju i  upravljanju intelektualnim vlasništvom. Navedena usluga namijenjena je prvenstveno poduzetnicima ali i svim drugim zainteresiranim strankama.

Online savjetovanje o intelektualnom vlasništvu provode stručnjaci za intelektualno vlasništvo zavodskog informacijskog centra INCENTIV, a ono uključuje besplatne stručne informacije o tome na koji način u zemlji i inozemstvu zaštititi vlastito intelektualno vlasništvo, kako na dozvoljen način koristiti tuđe, odnosno kako izbjeći povredu tuđih prava intelektualnog vlasništva.

Online savjetovanje provodi se putem aplikacije Microsoft Teams (MSTeams), pri čemu nije potrebno da korisnik ima licencu za ovu aplikaciju.

Za detaljnije informacije kao što je rezervacija termina za savjetovanje, način ispunjavanja podataka u aplikaciji i ostalo, možete pronaći OVDJE .

Napominje se da ova usluga uključuje pružanje javnih stručnih informacijskih usluga i ne uključuje informacije u okviru postupaka za priznanje prava industrijskog vlasništva koji su u tijeku pred Zavodom. Za profesionalnu pomoć i pravne usluge zastupanja u postupcima registracije industrijskog vlasništva te pravnu pomoć u slučaju povrede prava intelektualnog vlasništva, potrebno je obratiti se pri Zavodu registriranim ovlaštenim zastupnicima u području industrijskog vlasništva ili odvjetnicima, a poveznica je dostupna OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast