03 pro 2020

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE ZATRAŽILO EUROPSKU KOMISIJU NASTAVAK MJERA POMOĆI POLJOPRIVREDNICIMA U KORONA KRIZI

Ministarstvo poljoprivrede poslalo je dopis Europskoj komisiji u kojem je navedeno kako su uvjeti poslovanja značajno otežani te je došlo do dodatnih tržišnih poremećaja u kratkim lancima opskrbe, što bi moglo uzrokovati još ozbiljnije financijske probleme te dodatno smanjiti proizvodnju i likvidnost u sektoru poljoprivrede.

Zbog navedenog je iz Ministarstva poljoprivrede zatraženo razumijevanje i žurno djelovanje Europske komisije kako bi se osigurala što skorija provedba predloženih mjera i donijele nužne izmjene i dopune zakona Europske unije.

Predloženo je da se u 2021. godini omogući nastavak provedbe „Izvanredne privremene potpore poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“,  kriznih mjera vezanih uz potporu za privatno skladištenje vina te potporu za destilaciju vina u kriznim slučajevima, kao i provedba mjere potpore za privatno skladištenje svinjskog mesa, po uzoru na ovčje i kozje meso te goveđe meso koje su bile u primjeni u svibnju ove godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci