13 stu 2020

DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije četvrtu godinu zaredom organizira informativno-edukativnu kampanju „Dani otvorenih vrata EU projekata“, koja se ove godine održava virtualno.

Ovo događanje dio je šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“ koja ima svrhu potaknuti građane Europske unije da se informiraju o brojnim projektima sufinanciranim sredstvima EU fondova koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice.

Svrha ove kampanje jest omogućiti svim virtualnim posjetiteljima da upoznaju projekte sufinancirane sredstvima iz EU fondova, čija je uspješna provedba doprinijela razvoju u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Na ovogodišnjem virtualnom događanju sudjeluje i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije koja predstavlja svoj program rada i aktivnosti te projekte za koje pruža stručnu pomoć u pripremi i provedbi u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ te primjere uspješno provedenih projekata sufinanciranih sredstvima ESI fondova.

Projekt „UZ PORU PO POTPORU“ odobren je za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Provedba projekta započela je u travnju 2019. godine te je do sada u okviru projekta pružena stručna pomoć u pripremi 50 projekata u vrijednosti od 234,6 milijuna kuna te u provedbi 25 projekata u vrijednosti od 133,8 milijuna kuna. Ukupna vrijednost svih navedenih projekata u pripremi i provedbi je 368,4 milijuna kuna.

Događanje ćete moći posjetiti virtualno, na posebno kreiranoj web stranici u razdoblju od 13. do 22. studenoga 2020. godine.

Sve informacije o početku događanja, kao i poveznica na platformu na kojoj će se odvijati događanje, bit će objavljene na web stranici Strukturni fondovi kao i na stranicama društvenih mreža (Facebook: Strukturni fondovi i Akademija regionalnoga razvoja, Instagram: Strukturni fondovi).

EU projekti u virtualnom izdanju

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci