29 lis 2020

OBAVIJEST O OBJAVI JAVNOG POZIVA ZA SUFINANCIRANJE KORIŠTENJA ENU I OIE U INDUSTRIJSKIM SUSTAVIMA, OBRTNIČKIM MANUFAKTURAMA TE OPG-OVIMA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni poziv za sufinanciranje korištenja EnU i OIE u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima.

Predmet Poziva je dodjela sredstava Fonda za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti (EnU) i/ili korištenje obnovljivih izvora energije (OIE) u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima (proizvodna i/ili prerađivačka industrija), kojima se ostvaruje ušteda energije od minimalno 30% uz jednake izlazne parametre predmetnog sustava ili procesa.  

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su trgovačka društva u javnom sektoru i izvan javnog sektora, fizičke osobe (obrtnici) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva za projekte iz industrijskog sektora i područja industrijskih proizvodnih procesa te iz ostalih postrojenja sukladno točki 1. Poziva.

Raspoloživa sredstva po ovom Pozivu iznose 25.000.000,00 kuna.

Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva subvencije do 1.500.000,00 kuna po prijavi, za opravdane troškove:

  • do 80% ako se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze: na području posebne državne skrbi Republike Hrvatske i na prvoj skupini otoka;
  • do 60% ako se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze: na drugoj skupini otoka i na brdsko-planinskom području;
  • do 40% ako se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Opravdani su troškovi:

  • nabave i ugradnje mjera (projekata) EnU;
  • nabave i ugradnje sustava korištenja OIE;
  • stručnog nadzora radova,

nastali nakon objave Poziva 28. listopada 2020. godine, što se dokazuje datumima izdavanja računa.

Podaci prijave mogu se upisivati i dokumenti spremati na www.fzoeu.hr u “e-Prijave” od 1. prosinca 2020. godine.

Prijave se mogu podnositi od 14. prosinca 2020. godine u 9:00 sati do objave obavijesti o zatvaranju ili privremenom zatvaranju Poziva zbog iskorištenosti raspoloživih sredstava ili istekom 2020. godine, što prije nastupi.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci