21 lis 2020

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Logo projekta Partnerstvo za sve 2

U srijedu, 21. listopada 2020. godine u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ održana je sjednica Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicom Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije predsjedavao je predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je na početku sjednice pozdravio sve prisutne članove i zahvalio im na dolasku.

Članovi Upravnog odbora informirani su o aktivnostima provedbe projekta „Partnerstvo za sve 2“. Projekt je odobren za financiranje u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Enter Koprivnica d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.999.427,02 kn uz stopu EU sufinanciranja od 99,08% dok će provedba projektnih aktivnosti trajati 30 mjeseci odnosno do 14. studenoga 2020. godine.

Sve projektne aktivnosti provode se sukladno planu. Provedba Elementa 1 – Intervencije na tržištu rada i Klub za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije uspješno je realizirana. U okviru navedenog Elementa osnovan je Klub za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, organizirana su i provedena 2 ciklusa radionica Kluba za zapošljavanje za nezaposlene osobe, jedan ciklus radionica na temu PCM – „Upravljanje projektnim ciklusom“ te je provedena aktivnost mentoriranja za 6 nezaposlenih osoba kod 5 poslodavaca. Provedba Elementa 2 – Poticanje poduzetništva također je uspješno realizirana te su u okviru tog Elementa održana tri ciklusa radionica za nezaposlene osobe, dva Boot campa na teme IT i prehrane, dodijeljeno je 13 potpora za samozapošljavanje ukupne vrijednosti 390.000,00 kn, održana je konferencija „Izazovi ženskog poduzetništva“ te mini konferencija „Skener osobnosti“. U okviru provedbe Elementa 3 – Održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije uređen je prostor Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, montirana je i puštena u rad stubišna rampa za osobe s invaliditetom koja vodi do dvorane Tehničkog tajništva, provedeno je 5 radionica za zaposlenike institucija članova LPZ-a KKŽ s ciljem unapređenja kapaciteta i umrežavanja LPZ-a KKŽ na kojima je ukupno sudjelovalo 30 zaposlenika institucija članova LPZ-a, održan je Okrugli stol s Tehničkim tajništvima Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te je revidirana Strategija razvoja ljudskih potencijala 2014 – 2020.

Do sada je organizirano 11 radionica i događanja za nezaposlene osobe, održano je šest sastanaka projektnih partnera, odrađena je cjelokupna administracija vezana uz provedbu projekta, a u provedbi projektnih aktivnosti sudjelovalo je 128 nezaposlenih osoba od čega 103 žene.

Na sjednici Upravnog odbora članovi su jednoglasno prihvatili prijedlog o proširenju članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije na Sveučilište Sjever.

U nastavku je članovima Upravnog odbora prezentiran Sporazum o suradnji Lokalnih partnerstva za zapošljavanje na razini Republike Hrvatske kojeg su članovi jednoglasno prihvatili.

Nakon toga je Ekspert za strateško planiranje Suzana Hirjanić prezentirala tijek revidiranja Strategije razvoja ljudskih potencijala 2014. – 2020. Tijekom revidiranja Strategije ažurirana je osnovna analiza, SWOT analiza, dok je dio mjera zbog tehničkih razloga povezan te je dodana jedna nova mjera koja se odnosi na poticaje gospodarstvu uslijed pandemije korona virusa.

Na kraju sjednica predsjednik Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić zajedno s ravnateljicom Razvojne agencije PORE KKŽ kao odgovorne osobe Tehničkog tajništva, a ujedno i zamjenice predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije Melitom Birčić zahvalio je prisutnima na uspješnoj provedbi projekta te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

Projekt završava 14. studenoga 2020. godine, a do toga roka održati će se još i elektronska sjednica Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije i završna konferencija projekta.

Logo i lenta Europskog socijalnog fonda

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci