19 lis 2020

ODRŽAN 22. DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 17. rujna 2020. godine na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održana je najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 22. Dan voća Koprivničko-križevačke županije.

Na ovogodišnjoj manifestaciji uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera uslijed pandemije COVID-19, predstavilo se pedesetak izlagača, proizvođača voća i voćnih prerađevina s područja Koprivničko-križevačke županije.

Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković koji je istaknuo kako ova manifestacija ima veliki značaj i kako je ona ujedno postala i dio tradicije ovoga kraja.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio izlagačima na odazivu te naglasio važnost očuvanja domaće proizvodnje i podrške malim proizvođačima.

Nakon kulturno-umjetničkog programa u kojem su nastupili KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvu nagradu osvojila je OPG Lasić iz Carevdara, drugu OPG Matica iz Đurđevca, a treću OPG Kosec iz Kunovec Brega.

Glavni organizator 22. Dana voća bila je Koprivničko-križevačka županija, a u suorganizaciji su sudjelovali Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca te županijska Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci