25 ruj 2020

POZIV ZA SUDJELOVANJE – INOVA 2020

INOVA je tradicionalna nacionalna izložba inovacija koja od 1971.g. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada te je pokretač i simbol inovatorstva u Hrvatskoj. Do sada je okupljala, poticala i javnosti predstavljala tisuće hrvatskih i stotine inovacija iz inozemstva.

INOVA će ove godine bit u ONLINE izdanju s obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu Koronavirusom.

Kao i dosada, inovacije će biti ocijenjene od strane stručnog međunarodnog žirija na temelju prezentacije (tekst, slika, video) koja će biti prikazana na internet stranici izložbe.

INOVA 2020. će okupiti inovacije i inovatore iz cijelog svijeta. Dugogodišnja poslovna suradnja s inozemnim organizacijama inovatora, svjetsko pokroviteljstvo WIIPA-e (Svjetska organizacija inovatora i intelektualnog vlasništva) i iznimno zadovoljni strani izlagači na INOVI 2018. i 2019., temelji su očekivanog nastupa inovatora iz 30 država svijeta – SAD, Kanade, Taiwana, Malezije, Poljske, Rumunjske, Thailanda, Irana, Indonezije, Velike Britanije, Rusije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i dr.

Posebno izdanje ovogodišnje INOVE i dalje će sadržavati izložbu inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Brojna odličja organizatori pripremaju na temelju odluka međunarodnog žirija i ocjenjivanja internet posjetitelja. Najavljene su nagrade izlagača iz inozemstva, medalje, posebna odličja i već tradicionalna nagrada Nikola Tesla najboljem hrvatskom inovatoru.

Organizatori događaja su Savez inovatora Zagreba i Savez hrvatskih inovatora uz potporu grada Zagreb.

Vrijeme održavanja je od 26. listopada do 6. studenog 2020. godine.

Svjetski pokrovitelj WIIPA – Svjetska organizacija za inovatore i industrijsko vlasništvo dok su partneri Tera Tehnopolis d.o.o., Hrvatska udruga inovatora-poduzetnika.

Raspored događanja:

  • 23. rujna – 09. listopada, promocija stranice www.inova-croatia.com, youtube kanala, facebook i instagram promocija, zaprimanje prijava;
  • 9. listopada – rok za podnošenje prijava;
  • 23. listopada – objava svih prijavljenih inovacija i početak njihove promocije;
  • 26. listopada – početak online ocjenjivanja;
  • 6. studenog – kraj ocjenjivanja;
  • 11. – 13. studenog – INOVA UŽIVO, u skladu s epidemiološkim mjerama;
  • studeni (između 16. i 27.) – dodjela odličja UŽIVO;
  • 24. travanja 2021. – završetak promocije inovacija izlaganih na INOVA 2020.

 

INOVA 2020 – prijavni obrazac

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci