23 ruj 2020

SUDJELUJTE U KREIRANJU BAZE EU PROJEKATA DO KRAJA MJESECA

Prijave projekata za kreiranje baze projekta za financiranje iz EU fondova otvorene su do 30. rujna 2020. godine i vrše se putem Google obrasca. Od početka rujna prijavljeno je više od 600 projekata ukupne vrijednosti 1,15 milijardi kuna.

Više od polovine projekata je već u nekoj fazi pripremljenosti za realizaciju, od kojih 130 projekata ima ishodovane akte o pravima gradnje i druge potrebne dozvole, a 105 projekata ima izrađenu projektno-tehničku dokumentaciju. Također, gotovo dvije trećine projekata se odnosi na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, u najvećoj mjeri s ciljem obnove ruralnog gospodarstva i unapređenja uvjeta života u ruralnim područjima.

Ministarstvo poljoprivrede započelo je s procesom izrade strateških dokumenata koji će biti osnova za financiranje projekata i programa u sektorima iz svog djelokruga. Doprinos potencijalnih korisnika u kreiranju baze EU projekata pridonijet će još kvalitetnijoj pripremi programskih dokumenata, strategija i planova te će pomoći pri planiranju konkretnih mjera koje će se u narednom periodu moći prijaviti za financirane iz europskih fondova (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Europski fond za jamstva u poljoprivredi, Europski fond za pomorstvo i ribarstvo, Mehanizam za oporavak i otpornost) odnosno iz Državnog proračuna.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci