09 ruj 2020

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK LAG-OVA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 09. rujna 2020. godine u prostorima Razvojne agencije PORA KKŽ održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije (KKŽ).

Sastanku koji je organizirala i koordinirala Razvojna agencija PORA KKŽ odazvali su se predstavnici LAG-ova: „Mura – Drava”, „Podravina”, „Prigorje“ i „Izvor“.

Glavna tema sastanka bila je prezentacija Upitnika Ministarstva poljoprivrede i identifikacija projektnih prijedloga LAG-ova koji djeluju na području Koprivničko-križevačke županije kako bi se uključili u izradu baze projekata za sljedeće programsko razdoblje.

Na sastanku je istaknuta važnost uključivanja svih dionika regionalnog razvoja u izradu baze projekata Ministarstva poljoprivrede kako bi se ostvarili osnovni preduvjeti za uspješno privlačenje EU sredstava u novoj financijskoj perspektivi. Pri tome je bitno informirati lokalno stanovništvo i identificirati potrebe lokalnih proizvođača s područja općina koje ovi LAG-ovi zastupaju kako bi zaista bili identificirani ključni projektni prijedlozi.

Nakon toga su prezentirane aktivnosti koje su LAG-ovi provodili tijekom 2020. godine, ali i aktivnosti koje im predstoje.

Na kraju sastanka dionici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želju za novim zajedničkim aktivnostima.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci