12 lip 2020

OBJAVLJEN DRUGI NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 16.1.1. POTPORA ZA OSNIVANJE OPERATIVNIH SKUPINA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugi Natječaj iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za provedbu za provedbu Podmjere 16.1. „Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost“ – provedba tipa operacije 16.1.1. „Potpora za osnivanje operativnih skupina“.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina koje će realizirati projektne ideje kroz projekte u sklopu tipa operacije 16.1.2 „Operativne skupine“, a korisnici su operativne skupine koju čine najmanje dva partnera. Partneri operativne skupine mogu biti:

  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika;
  • proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru;
  • fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima u okviru tema navedenih u točki 24. Priloga 1 ovog Natječaja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 1.000.000,00 HRK, a intenzitet javne potpore iznosi 100%. Visina javne potpore iznosi 5.000 EUR,  u protuvrijednosti u kunama.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 13. srpnja 2020. do 15. rujna 2020. godine.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci