03 tra 2020

MJERA ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA U SKLOPU POMOĆI GOSPODARSTVU U BORBI S KRIZOM ZBOG KORONAVIRUSA

Vlade Republike Hrvatske je na 222. sjednici, između ostaloga, prihvatila zaključak o drugoj skupini mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa COVID-19 čija je provedba u nadležnosti Ministarstva financija i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Sukladno politici poticanja očuvanja radnih mjesta, mjera iznosa potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za očuvanje radnih mjesta u sektorima pogođenim koronavirusom bit će povećan i iznosit će 4.000 kuna u travnju i svibnju 2020. godine, a poslodavci koji koriste potpore bit će oslobođeni troškova pripadajućih doprinosa.

Također, predstavljeno je i  osam izmjena mjera od 17. ožujka 2020. iz resora financija i rada i mirovinskoga sustava usmjerenih na očuvanje stabilnosti gospodarstva te poticanje očuvanja radnih mjesta.

Izmjenama su obuhvaćene i mjere iz resora financija kojima će porezni obveznici, kojima je rad onemogućen ili otežan, biti u cijelosti ili djelomično oslobođeni plaćanja javnih davanja te će imati mogućnosti odgode plaćanja poreza na dodanu vrijednost sve do naplate izdanih računa.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci