03 tra 2020

IZMJENE TURISTIČKIH ZAKONA ZA FINANCIJSKO RASTEREĆENJE TURISTIČKOG SEKTORA U SKLOPU POMOĆI GOSPODARSTVU U BORBI S KRIZOM ZBOG KORONAVIRUSA

Vlada je održala 222. sjednicu 02. travnja 2020. godine na kojoj je, između ostalog, u sklopu Vladine pomoći gospodarstvu u borbi s krizom zbog koronavirusa, predložila izmjene i dopune četiri turistička zakona te dopunila dvije uredbe, s ciljem financijskog rasterećenje turističkog sektora i mogućnosti brzog donošenja odluka. Riječ je o zakonima o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, turističkoj pristojbi, pružanju usluga u turizmu i o ugostiteljskoj djelatnosti.

Uz to, dopunjene su uredba o postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu RH, kao i uredba o načinu, postupku i uvjetima procjene vrijednosti i prodaje turističkog zemljišta u vlasništvu jedinice lokalne samouprave te načinu, postupku i uvjetima za dobivanje koncesije na preostalom turističkom zemljištu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave.

Više o navedenom možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci