01 tra 2020

POZIV ZA PODNOŠENJE INICIJALNIH ZAHTJEVA NA FINA PORTAL – MJERE

Spomenute mjere dostupne podnositeljima prijave putem MJERE portala odnose se na sljedeće:

  • krediti za likvidnost i radni kapital
  • odgoda plaćanja
  • reprograme kredita

Podnositelji prijave koji se mogu registrirati za spomenute mjere na portalu MJERE su trgovačka društva, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva čije poslovne aktivnosti su u okolnostima epidemije ugrožene ili u potpunosti onemogućene.

Institucije kojima će inicijalni zahtjevi podnositelja prijave na portalu MJERE biti proslijeđene su sve banke koje imaju odobrenje za rad u Republici Hrvatskoj, HBOR, HAMAG-BICRO. Osim banaka, HBOR-a i HAMAG-BICRO-a u aktivnostima uspostave ovog jedinstvenog online portala sudjeluju i predstavnici Ministarstva financija, Hrvatska narodna banka i, naravno, Fina, obzirom da uspostava jedinstvenog online MJERE portala omogućuje izvršavanje njihovih obveza praćenja i izvještavanja o realizaciji mjera očuvanja razine gospodarske aktivnosti i likvidnosti, prema postojećim mandatima spomenutih institucija.

Registracija i prijava podnositelja inicijalnog zahtjeva na portal MJERE omogućena je putem poveznice: https://gospodarskemjere.fina.hr. 

Za mogućnost podnošenje prijave podnositelji zahtjeva se trebaju prethodno registrirati na MJERE portal.

Više o navedenome, možete pronaći na slijedećem linku: https://www.fina.hr/-/poziv-za-podno%C5%A1enje-inicijalnih-zahtjeva-na-fina-portal-mjere

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci