20 velj 2020

ODRŽANA RADIONICA ZA IZRADU NOVOG STRATEŠKOG DOKUMENTA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA ZA PERIOD 2021.-2027.

Dana 19. veljače 2020 godine u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Pannon Europske grupacije za teritorijalnu suradnju (EGTC), u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održana je pripremna radionica za izradu novog strateškog dokumenta Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2021.-2027. Radionica je bila organizirana za područje Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uz predstavnike jedinica lokalnih samouprava, institucija, udruga i poduzetnika, radionici su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Zamjenik župana i potpredsjednik Pannon EGTC-a Darko Sobota uvodno se obratio prisutnima naglasivši kako je Koprivničko-križevačka županija član navedene grupacije za teritorijalnu suradnju posljednje 2 godine te kako se u okviru Pannon EGTC-a pripremaju razni projekti koji će unaprijediti suradnju između dviju država. Svim prisutnima se također obratio i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn.

Ispred PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koja je jedan od suorganizatora radionice, na istoj su sudjelovali voditeljica Odjela za razvojne projekte Senada Ranilović, voditeljica Odjela za poduzetništvo, ulaganja i ruralni razvoj Marina Šandor Krznarić, projekt menadžer za strateško planiranje i regionalni razvoj Suzana Hirjanić i projekt menadžer za razvojne projekte Saša Ozmec.

U radnom dijelu radionice moderatori Zoltán Pámer i Marijana Sumpor predstavili su sažetak socio-ekonomske analize mađarsko-hrvatske pogranične regije, rezultate programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te ciljeve, politike i prihvatljive mjere za programsko razdoblje 2021.-2027. Na kraju radionice svi sudionici su razmjenom dosadašnjih iskustava te davanjem novih prijedloga definirali zajednički smjer, područja rada i prioritete za financiranje tijekom narednog razdoblja. Tijekom slijedećih mjeseci bit će organizirane daljnje radionice i prezentacije na kojima će biti prezentirani prvi nacrti programskog dokumenta, koji će predstavljati temelj za financiranje projekata u slijedećem razdoblju.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci