20 velj 2020

ODRŽANA PREZENTACIJA NATJEČAJA U NAJAVI IZ OPERATIVNOG PROGRAMA „UČINKOVITI LJUDSKI POTENCIJALI 2014.-2020.“

Dana 20. veljače 2020. godine u dvorani PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je prezentacija novog indikativnog godišnjeg plana poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ te predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Okupljene su uvodno pozdravili zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica PORE Melita Birčić. Zamjenik župana pozvao je jedinice lokalne samouprave da i dalje prijavljuju projekte na natječaje iz EU i nacionalnih izvora, dok je ravnateljica PORE naglasila da pri tome PORA pruža besplatnu stručnu pomoć u pripremi projektnih prijedloga za prijavu na natječaje.

Voditeljica Odjela za razvojne projekte Senada Ranilović predstavila je otvorene Pozive na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ i „Uspostava reciklažnih dvorišta“ te nekoliko natječaja u najavi: „Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socio-ekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske ustanove“, „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja  i obrazovanja – faza 2“, „Umjetnost i kultura za djecu i mlade“, „Čitanjem do uključivog društva“, „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi – faza II“, „Podrška programima usmjerenim mladima – faza 2“, „Podrška lokalnim OCD-ima – znanjem za doprinos zajednici“, „Mikroprojekti – podrška aktivnostima lokalnih OCD-ova (utemeljenih na radu u lokalnoj zajednici) za učinkovito rješavanje potreba lokalne zajednice“, „Izgradnja kapaciteta lokalnih OCD-a za ravnomjeran socio-ekonomski razvoj na otocima i slabije razvijenim područjima“ i „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2“.

Nakon toga Suzana Hirjanić iz Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj predstavila je natječaje iz nacionalnih izvora i to iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – „Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2020. godinu“, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja – „Poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini“ i Ministarstva turizma – „Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2020. godini“. Za navedene natječaje su rokovi u ožujku i svibnju, stoga je važno da jedinice lokalne samouprave što prije krenu s pripremom projektnih prijava.

Na kraju sastanka održana je konstruktivna rasprava vezana uz projektne prijedloge jedinica lokalne samouprave za prijavu na predstavljene natječaje. Ravnateljica PORE Melita Birčić još je jednom pozvala sve jedinice lokalne samouprave da koriste usluge PORE u pripremi svojih projektnih prijedloga te da obrate pozornost na kratke rokove za prijavu na natječaje kako bi uspješno mogli aplicirati za bespovratna sredstva iz EU i nacionalnih izvora.

 

Prezentaciju natječaja iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. možete preuzeti OVDJE.

Prezentaciju Javnih poziva i raspoloživih sredstava iz nacionalnih izvora možete preuzeti OVDJE.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci