11 velj 2020

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „ATM FOR SME’S – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU MALIH I SREDNJIH PODUZETNIKA“ ODRŽANI 8. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA I 1. SASTANAK ŽUPANIJSKOG STRUČNOG TIJELA I KOORDINACIJE ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO

ATM logo 1

Dana 11. veljače 2020. godine u prostorijama PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održani su osmi od deset sastanaka lokalnih dionika i prvi sastanak Županijskog stručnog tijela i koordinacije za malo i srednje poduzetništvo u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – „Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika“.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 1,622 mil. EUR.

Uz vodećeg partnera projekta Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, u projektu sudjeluje i 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije te PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije iz Hrvatske.

Sastanku su nazočili predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Grada Đurđevca, HGK ŽK Koprivnica, HZZ PU Križevci,  KPC d.o.o., Obrtničkog učilišta POUKA, HOK – Obrtničke komore KKŽ, Poduzetničkog inkubatora Đurđevac i  Enter Koprivnica d.o.o.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila ravnateljica PORE Melita Birčić, koja se ujedno zahvalila svim sudionicima na dolasku, a nakon toga je ispred PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Marina Šandor Krznarić, održala prezentaciju na temu provedbe mjera Regionalnog akcijskog plana s naglaskom  na četiri prioritetne mjere nužne za razvoj i poboljšanje potpore malim i srednjim poduzećima na području Koprivničko-križevačke županije. To su: Županijski program kreditiranja mikro i malih poduzetnika, Osnivanje županijskog stručnog tijela i koordinacije za MSP, Županijski program potpora mikro i malim poduzetnicima i Jačanje kapaciteta poduzetničkih potpornih institucija.

Uslijedila je prezentacija županijskih mjera za poticanje poduzetništva koje je ispred Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije predstavila Jasna Sabolić, viša savjetnica za gospodarstvo i javnu nabavu. Istovremeno je najavila i kreditne linije za poduzetnike koje Koprivničko-križevačka županija priprema u suradnji s HBOR-om. Njima će Koprivničko-križevačka županija poduzetnicima sufinancirati kamatu u visini 2% godišnje, tako da u početku oni ne bi imali trošak kamate.

Nakon toga je održana rasprava u koju su se uključili svi prisutni dionici.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci