10 sij 2020

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U SKLOPU EU PROJEKTA „SAMOZAPOŠLJAVANJE HRVATSKIH BRANITELJA, DJECE SMRTNO STRADALIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA, DJECE DRAGOVOLJACA IZ DOMOVINSKOG RATA I DJECE HRVATSKIH RATNIH VOJNIH INVALIDA IZ DOMOVINSKOG RATA”

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje u sklopu EU projekta „Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata”.

Cilj Javnog poziva je otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja.

Prihvatljivim troškovima korištenja potpore za samozapošljavanje smatraju se troškovi nastali nakon potpisivanja ugovora o dodjeli potpore za samozapošljavanje, sukladno odobrenom poslovnom planu i troškovniku za korištenje potpore za samozapošljavanje.

Prilikom podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore, podnositelj zahtjeva mora imati status nezaposlene osobe i biti prijavljen u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Novčana potpora iznosi najviše do 80.000,00 kuna.

Potpore za samozapošljavanje po ovom Pozivu sufinancirane su sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Tematskog cilja „Promicanje održivog i kvalitetnog zapošljavanja i podrška mobilnosti radne snage“, Investicijskog prioriteta 8.i. „Pristup zapošljavanju za osobe koje traže posao i neaktivne osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene i osobe daleko od tržišta rada, kao i provedbom lokalnih inicijativa za zapošljavanje i potpore za mobilnost radne snage“ te Specifičnog cilja 8.i.2. „Povećanje održivog samo zapošljavanja nezaposlenih osoba, posebice žena“.

Poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Više informacija o Javnom pozivu i dokumentaciju za prijavu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci