23 lis 2019

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA SREDNJIH ŠKOLA ZA SUDJELOVANJEM U PILOT PROJEKTU „U ŠKOLI OTVORENE KOHEZIJE – AT SCHOOL ON OPEN COHESION, ASOC“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijava srednjih škola za sudjelovanjem u Pilot projektu „U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“.

„U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“ inovativan je interdisciplinarni program namijenjen svim vrstama srednjih škola usmjeren građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Pilot projekt objedinjuje građanski odgoj, usvajanje digitalnih statističkih vještina i podatkovno novinarstvo te raznolike kompetencije kao što su razvoj kritičkog mišljenja, rješavanje problema, rad u skupinama kao i interpersonalne i komunikacijske vještine koje su sastavni dio kurikuluma.

Pilot projekt će se provoditi u do 5 srednjih škola na području Republike Hrvatske s gimnazijskim, strukovnim i/ili umjetničkim programima u Republici Hrvatskoj.

Pilot projekt će se provoditi tijekom školske godine 2019./2020., a nagrada za najuspješniju školu odnosno grupu učenika bit će sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2020.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2020. godine u Bruxellesu.

Kriteriji prihvatljivosti su:

  • škola ima odgovarajuću opremu (brzi Internet od 30 Mbit/s); najmanje jedno računalo na 4-5 učenika za skupinu koja će provoditi projekt; slobodan pristup društvenim mrežama; sposobnost dijeljenja obrazovnih materijala putem pametnih ploča ili interaktivnih površina; mogućnost održavanja video konferencija
  • nastavnici koji će sudjelovati u projektu posjeduju aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu

Prijave za sudjelovanje u Pilot projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/hjRpFDDS9mWDEzD66[1]

U slučaju poteškoća s ispunjavanjem obrasca, molimo obratite se na adresu elektroničke pošte [email protected]

Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Pilot projektu je 4. studeni 2019. godine do 16.00 sati.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci