10 lis 2019

PREDSTAVLJENI PROGRAM I KATALOG 21. DANA VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 9. listopada 2019. godine u prostorima Županijske uprave s početkom u 9,00 sati povodom održavanja 21. Dana voća Koprivničko-križevačke županije predstavljeni su Program i Katalog proizvođača voća s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ova manifestacija održati će se u Đurđevcu 11. i 12. listopada 2019. godine i na njoj će se već tradicionalno okupiti najbolji proizvođači voća i voćnih prerađevina s područja Koprivničko-križevačke županije.

Tom prigodom održana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali svi članovi Organizacijskog odbora: Koprivničko-križevačka županija kao glavni organizator te PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca te županijska Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina.

Na početku ovog događaja prisutne je pozdravio zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota koji je istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija kao glavni organizator i ove godine tradicionalno priredila bogat i sadržajan program koji će po prvi puta upotpuniti i degustacija proizvoda od voća, koja će se održati u petak 11. listopada 2019. godine u 17,00 sati u prostoru đurđevačkog Starog grada odmah nakon stručnih predavanja.

Drugog dana manifestacije, u subotu 12. listopada  2019. godine s početkom u 10,00 sati održat će se svečano otvorenje na đurđevačkom Trgu svetog Jurja na kojem će biti smješten prodajno-izlagački prostor, a uz bogat kulturno umjetnički program proglasit će se i najuređeniji izlagački štand.

I ove godine Koprivničko-križevačka županija je financirala besplatni izlagački prostor za 56 izlagača koji će na ovoj manifestaciji predstaviti svoje domaće proizvode, dok će se u Katalogu 21. dana voća predstaviti njih 250.

Kako je naglašeno na konferenciji za medije manifestacija je od velike važnosti za proizvođače voća s područja županije jer Koprivničko-križevačka županija želi zauzeti značajnije mjesto na voćarskoj karti Hrvatske.

Tijekom dvodnevne manifestacije posjetitelji će moći kušati i kupiti najrazličitije vrste voća, degustirati napitke i prerađevina od voća, razgledati tradicijske rukotvorine, a prezentirat će se i tradicionalno pečenja pekmeza i rakije te izrada aranžmana i skulptura od voća.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 21. po redu manifestaciju Dani voća Koprivničko-križevačke županije 2019. godine i uživaju u bogatom izložbenom i kulturno–umjetničkom programu.

Program 21. Dana voća Koprivničko-križevačke županije dostupan je OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci