03 ruj 2019

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA OSNIVAČA ŠKOLSKIH USTANOVA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU ŠKOLSKOG MEDNOG DANA S HRVATSKIH PČELINJAKA ZA 2019. GODINU

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 2. rujna 2019. godine Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu.

Svrha Programa školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu je educiranje djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda kao i uključivanja meda u prehranu, a slijedom čega će se osigurati stvaranje boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Predmet Javnog Poziva je iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu za financiranje prihvatljivih troškova za med zapakiran u nacionalnu staklenku volumena 370 ml.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju osnivači školskih ustanova:

– Republika Hrvatska,

– jedinice lokalne samouprave,

– jedinice područne (regionalne) samouprave,

– druge pravne ili fizičke osobe.

Med prihvatljiv u okviru Programa je gotov proizvod proizveden u objektima za primarnu proizvodnju pčelinjih proizvoda upisanim u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, zapakiran u nacionalnu staklenku volumena 370 ml, označen u skladu s propisima koji se odnose na med i nosi zaštićeni znak Med hrvatskih pčelinjaka.

Za provedbu ovoga Programa osigurat će se financijska sredstva u ukupnom iznosu od:

– 1.100.000,00 kn za nabavu meda zapakiranog u Nacionalnu staklenku, koje će isplatiti Agencija za plaćanja osnivačima školskih ustanova,

– 500.000,00 kn za izradu i distribuciju različitih priručnih materijala opće vidljivosti sa znakom Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka.

Javni poziv je otvoren do 1. listopada 2019. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci