02 ruj 2019

ODRŽAN 7. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA PROJEKTA „ATM FOR SME’S” – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO“ – FAZA 2.

ATM logo 1

Dana 02. rujna 2019. godine u prostorijama PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održan je 7. sastanak lokalnih dionika u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“ koji je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 1,622 mil. EUR.

Uz vodećeg partnera projekta Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, u projektu još sudjeluje 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije iz Hrvatske.

Sastanku su nazočili predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Obrtničke komore KKŽ, HZZ PU Križevci, HGK ŽK Koprivnica, KPC d.o.o., Enter d.o.o. i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Na početku sastanka sve prisutne je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a nakon toga sudionicima se obratila i ravnateljica PORE Melita Birčić, koja je ukratko predstavila projekt.

Uslijedila je prezentacija menadžerice projekta Maje Belković Došen na temu desetak mjera iz Regionalnog akcijskog plana, koje su prepoznate kao nužne za razvoj i poboljšanje potpore malim i srednjim poduzećima na području Koprivničko-križevačke županije, budući da je monitoring implementacije tih mjera započeo s krajem prve faze projekta, odnosno 31. ožujka 2019. godine.

Nakon toga je održana rasprava u koju su se uključili svi prisutni dionici.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci