31 srp 2019

OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA I INFORMATIVNA RADIONICA U ZAGREBU

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni Trajni Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)“ ukupne vrijednosti 25.000.000,00 HRK.

Poziv je usmjeren na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu u obliku podjele obroka u javnim osnovnim školama. Poziv predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima i nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne i/ili regionalne samouprave – osnivači javnih škola koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III.) prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti prema novom modelu izračuna na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/osiguravanje-skolske-prehrane-za-djecu-u-riziku-od-siromastva-skolska-godina-2019-2020/.

Info – radionica u okviru otvorenog trajnog Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva – školska godina 2019. – 2020.“ sufinanciranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije održat će se u petak, 2. kolovoza 2019. godine u prostorima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (dvorana na 11. katu), Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb s početkom u 12 sati.

Cilj info – radionice je pružiti osnovne informacije o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima Poziva, a usmjerena je na predstavnike potencijalnih prijavitelja i njihovih partnera. Za prijavu sudjelovanja potrebno je popuniti on-line prijavni obrazac, a prijave se zaprimaju do četvrtka, 1. kolovoza 2019. godine do 14. sati.

Više informacija o info – radionici možete pronaći na sljedećoj poveznici:

https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/informativna-radionica-u-zagrebu-11084/11084

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci