04 srp 2019

EUROPSKA KOMISIJA I HAMAG-BICRO PREDSTAVILI UNAPRIJEĐENI MODEL FINANCIRANJA ZA INOVATIVNE PROJEKTE

Europska komisija u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Europskom poduzetničkom mrežom, predstavila je 3. srpnja 2019. unaprijeđeni pilot-projekt Europsko vijeće za inovacije (EIC) 2019. – 2020. osmišljen u cilju pružanja podrške istraživačima, tvrtkama i inovatorima koji razvijaju inovativne i ambiciozne projekte s potencijalom za stvaranje novih tržišta i poticanje zapošljavanja, rasta i napretka u Europi.

Kroz pilot projekt EIC u periodu od 2019. do 2020. godine, na raspolaganju će biti više od 2 milijarde eura.

Unaprijeđeni dio pilot-projekta EIC odnosi se na pilot-projekt EIC Pathfinder kroz koji će se podržavati projekti za potporu naprednim tehnologijama od rane faze istraživanja čiji je cilj razvoj radikalnih i inovativnih tehnologija, dok će se pilot-projektom EIC Accelerator financirati poduzeća i start-up tvrtke pri razvoju i širenju inovacija do razine na kojoj mogu privući privatna ulaganja. U okviru EIC Acceleratora poduzeća će imati pristup mješovitom financiranju (bespovratna sredstva i vlasnički kapital) do 15 miijuna eura.

EIC koji je trenutačno u pilot-fazi, postat će u potpunosti operativan 2021. godine u okviru sljedećeg programa Europske unije za istraživanje i razvoj – Obzor Europa.

Detaljnije informacije su dostupne ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci