27 svi 2019

ODRŽANA PREZENTACIJA OTVORENOG POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „PRIDRUŽI SE – AKTIVNI U MIROVINI“

Dana 27. svibnja 2019. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije Razvojna agencija PORA KKŽ održala je prezentaciju Otvorenog poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“  – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika koji je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Navedeni Poziv financira se u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Prezentaciji su nazočili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je ujedno i predsjednik županijskog Savjeta umirovljenika, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja te predstavnici općina i udruga s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na početku se svima prisutnima obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zahvalio na dolasku i pozvao udruge i jedinice lokalne samouprave da koriste usluge Razvojne agencije PORE KKŽ u prijavi projekata na spomenuti Poziv. Zatim se prisutnima obratila ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić koja je izrazila zadovoljstvo odazivom na prezentaciju Poziva.

Nakon toga održana je prezentacija Poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“. Cilj Poziva je jačanje organizacija civilnoga društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika, a prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva su organizacije civilnoga društva sa sljedećim pravnim statusom:

  • udruge,
  • zaklade,
  • pravne osobe vjerske zajednice i
  • umjetničke organizacije.

 

Za ovaj Poziv na raspolaganju je ukupno 100 milijuna kuna. Najniži iznos potpore je 500.000,00 kuna, dok je najviši iznos potpore 2.000.000,00 kuna. Intenzitet potpore je 100%. Podnošenje projektnih prijava bit će moguće od 14. lipnja 2019. godine, a rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2019. godine.

Nakon prezentacije detaljnije se razgovaralo o navedenom Pozivu te su sudionici mogli postavljati pitanja.

Prezentacija Poziva dostupna je OVDJE.

Za sve daljnje informacije obratite se u Razvojnu agenciju PORU KKŽ, na broj telefona 621-978 ili e-mail:[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci