29 tra 2019

OBJAVLJEN POZIV NA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „PRIDRUŽI SE – AKTIVNI U MIROVINI“ – JAČANJE SPOSOBNOSTI ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA ZA UNAPRJEĐENJE MOGUĆNOSTI AKTIVNOG SUDJELOVANJA I SOCIJALNE UKLJUČENOSTI UMIROVLJENIKA

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Poziv na podnošenje projektnih prijedloga „Pridruži se – aktivni u mirovini“ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika koji se financira u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj Poziva je jačanje organizacija civilnoga društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika.

Specifični ciljevi su:

  • jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne  uključenosti umirovljenika sa svrhom unaprjeđenja zdravlja, očuvanja funkcionalne sposobnosti, sigurnosti i sudjelovanja umirovljenika u zajednici u kojoj žive doprinoseći kvaliteti njihovog življenja, vraćanja osjećaja veće vrijednosti, doprinose smanjenju usamljenosti, tjelesnoj, psihičkoj i radnoj aktivnosti te sudjelovanju u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima i poslovima zajednice kao i međugeneracijskoj suradnji i
  • razvoj socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima te razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnoga društva.

 

Prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva su organizacije civilnoga društva sa sljedećim pravnim statusom: udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice i umjetničke organizacije.

Prihvatljive aktivnosti ovog Poziva su:

  • razvoj i provedba lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika,
  • razvoj socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima te razvoj inovativnih programa koje provode organizacije civilnoga društva,
  • podizanje svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika te održavanja jednokratnih aktivnosti koje doprinose ciljevima Poziva,
  • razvoj i provedba programa međugeneracijske suradnje,
  • razvoj i provedba stručnih ili znanstvenih istraživanja o povećanju kvalitete života umirovljenika,
  • upravljanje projektom i administracija i
  • promidžba i vidljivost.

Za ovaj Poziv na raspolaganju je ukupno 100 milijuna kuna. Najniži iznos potpore može biti 500.000,00 kuna, dok je najviši iznos potpore 2.000.000,00 kuna. Intenzitet potpore je 100%.

Podnošenje projektnih prijava bit će moguće od 14. lipnja 2019. godine, a rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2019. godine.

Dodatne informacije o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci