25 ožu 2019

ODRŽAN RADNI SASTANAK NA TEMU REALIZACIJE RAZVOJNIH PROJEKATA U OPĆINI NOVIGRAD PODRAVSKI

Dana 25. ožujka u Općini Novigrad Podravski održan je radni sastanak na temu realizacije razvojnih projekata i raspoloživih izvora financiranja.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek sa suradnicima i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicama.

Teme navedenog sastanka bile su i uloga Razvojne agencije PORE KKŽ kao javne ustanove i regionalnog koordinatora za Koprivničko-križevačku županiju, Zakon o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske s naglaskom na obvezu imenovanja lokalnog koordinatora do 1. svibnja 2019. godine te poslovi i zadaće lokalnih koordinatora.

Dosadašnja suradnja Razvojne agencije PORE KKŽ i Općine Novigrad Podravski  bila je vrlo intenzivna i zajedničkim naporima pripremljeni su i realizirani značajni projekti od kojih se posebno mogu istaknuti: Projekt Energetska obnova Dječjeg vrtića „Fijolica“, Projekt Nerazvrstane ceste koje su financirane iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godina i Projekt  „Zaposli pa pomozi“ koji se provodi u okviru Programa Zaželi.

Načelnik Brljek predstavio je nove planove i projekte koje Općina Novigrad Podravski planira provesti te se razgovaralo o njihovoj spremnosti za prijavu na nadolazeće natječaje iz nacionalnih i EU sredstava.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci