21 ožu 2019

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE” U KALINOVCU

Dana 21. ožujka 2019. godine održana je početna konferencija projekta „Brižne žene Podravske“ koji se provodi u okviru Programa Zaželi, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala u pripremi projekta te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao savjetodavna pomoć i podrška tijekom provedbe projekta. Navedene aktivnosti Razvojne agencije PORE KKŽ realizirane su u okviru programa „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ.

U uvodnom dijelu početne konferencije svim prisutnima obratio se načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar i voditeljica projekta Matea Lugarov koja je sudionike upoznala sa ciljevima i aktivnostima projekta. Nakon toga svim prisutnim su se obratili i predstavnici projektnih partnera, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Birta te potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić. Svim prisutnim također se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota koji je izrazio zadovoljstvo početkom provedbe još jednog u nizu projekata odobrenih u okviru Programa Zaželi.

Projekt se provodi na području 5 općina: Općina Kalinovac, Općina Ferdinandovac, Općina Molve, Općina Podravske Sesvete i Općina Novo Virje.

Cilj projekta je zapošljavanje 18 nezaposlenih žena s područja 5 općina tijekom 24 mjeseci koje će se brinuti o 112 korisnika, starijih i nemoćnih osoba.

Ukupna vrijednost projekta je 3.083.630,35 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima EU, a projektne aktivnosti će se provoditi 30 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci