07 ožu 2019

RAZVOJNU AGENCIJU PORU KKŽ POSJETILI UČENICI OBRTNIČKE ŠKOLE KOPRIVNICA, SMJER KOMERCIJALIST

Dana 07. ožujka 2019. godine u četvrtak, PORU Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije posjetili su učenici trećeg i četvrtog razreda Obrtničke škole Koprivnica, smjera komercijalist u pratnji profesorice Ivančice Pavešić-Šurić.

Na početku ove radionice učenike je pozdravila ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ, Melita Birčić te im poželjela dobrodošlicu. Nakon toga je predstavnica PORE ukratko prezentirala područja rada, ulogu i aktivnosti Razvojne agencije PORE KKŽ, a poseban naglasak bio je i na aktivnostima promocije poduzetništva.

Nakon uvodnog dijela učenicima su svoj poslovni put predstavili gospođa Željka Lukanec vlasnica obrta za izradu suvenira „Poklon dobra ideja“ iz Virja i gospodin Damir Kolarić direktor tvrtke za proizvodnju kolača i peciva „Slatke delicije“ d.o.o. iz Koprivnice.

Kroz njihove uspješne poduzetničke priče učenici su mogli barem nakratko osjetiti „svijet poduzetništva“, upoznati njihovu svakodnevnicu, izazove i prilike s kojima se kontinuirano susreću te važnost izrade kvalitetnog poslovnog plana kao preduvjeta uspješnog poslovanja.

Naši gosti su učenicima spremno odgovarali na sva njihova pitanja te naglasili koliko je važno biti uporan, dosljedan u svom poslu i spreman na odricanje, ali i osluškivati potrebe tržišta jer jedino tako mogu uspjeti u onome što rade.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci