21 sij 2019

NOVA PRILIKA ZA NEZAPOSLENE – NOSITELJ I PARTNERI USPJEŠNO PROVODE AKTIVNOSTI IZ PROJEKTA „PARTNERSTVO ZA SVE 2“

 

Dana 21. siječnja 2019. godine u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ održan je treći sastanak projektnih partnera u okviru projekta „Partnerstvo za sve 2“.

Projekt je odobren u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – fazaIII“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godina.

Vrijednost projekta je 1.999.427,02 kuna, a provedba obuhvaća niz aktivnosti od kojih su neke već uspješno provedene, neke su započele ovih dana, a neke se tek planiraju. Projekt traje 30 mjeseci odnosno do 14. studenoga 2020. godine.

Glavni nositelj i prijavitelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, a partneri u projektu i nositelji pojedinih aktivnosti su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o.

Od projektnih aktivnosti realizirano je osnivanje Kluba za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, u Razvojnoj agenciji PORI KKŽ zaposlen je voditelj Kluba za zapošljavanje, zamijenjeni su podovi u dvorani Razvojne agencije PORE KKŽ koja je ujedno i Tehničko tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije te je provedeno ažuriranje postojećeg članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Partner Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci aktivno sudjeluje u motiviranju nezaposlenih osoba pripadnika ciljnih skupina projekta te surađuje s glavnim nositeljem i projektnim partnerima na organizaciji svih radionica i edukacija za nezaposlene osobe.

Partneri HKG Županijska komora Koprivnica i HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije pripremili su i izradili prilagođene programe osposobljavanja za pojedina zanimanja te sukladno pripremljenim programima provode aktivnost mentoriranja za ukupno 6 nezaposlenih osoba kod poslodavaca na području Koprivničko-križevačke županije. HGK Županijska komora Koprivnica također je započela s organizacijom događanja za promociju ženskog poduzetništva s ciljem poticanja ulaska žena u svijet poduzetništva i pokretanja vlastitog poslovanja.

Partner Koprivničko-križevačka županija u završnoj je fazi pripreme Programa dodjele bespovratnih potpora male vrijednosti za samozapošljavanje te provodi postupak javne nabave za nabavu i montažu stubišne rampe za osobe s invaliditetom. Projekt predviđa dodjelu 390.000,00 kuna bespovratnih potpora za samozapošljavanje.

Ovih dana s organizacijom i provedbom IT BOOT CAMPA započeo je i Koprivnički poduzetnik d.o.o. koji polazi ukupno 12 nezaposlenih osoba u trajanju od 3 mjeseca.

Razvojna agencija PORA KKŽ kao glavni nositelj koordinira sve projektne aktivnosti te sudjeluje u organizaciji i provedbi istih. U tijeku je organizacija prvog ciklusa radionica Kluba za zapošljavanje koju će polaziti 10 mladih nezaposlenih osoba, a koju će voditi novozaposleni voditelj Kluba za zapošljavanje. Osim navedenih aktivnosti Razvojna agencija PORA KKŽ organizira i provodi sastanke projektnih partnera, zadužena je za revidiranje postojeće Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije i održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije kao i organizaciju brojnih edukacija i radionica namijenjenih nezaposlenim osobama.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci