05 ruj 2018

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU POTICANJA OBRAZOVANJA KADROVA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U 2018. GODINI

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za sudjelovanje u programu poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2018. godini. Javni poziv upućen je pravnim osobama koje su registrirane za obavljanje ugostiteljsko-turističkih usluga te županijskim obrtničkim komorama. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Predmet Javnog poziva je sudjelovanje u sufinanciranju stipendija učenicima i studentima koji se školuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Cilj je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, odnosno poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu te kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Prihvatljivi korisnici su učenici i studenti koji se obrazuju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Učenici imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj godini. Studenti prve godine imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. listopada do 30. lipnja u akademskoj godini. Studenti ostalih godina imaju pravo na stipendiju u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u akademskoj godini.

Ukupni iznos stipendije može iznositi najviše 1.200,00 kn po učeniku/studentu mjesečno.

Zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava potrebno je dostaviti na adresu Ministarstva turizma Republike Hrvatske najkasnije do 7. studenoga 2018. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci