24 srp 2018

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 3.1.1. „POTPORA ZA SUDJELOVANJE POLJOPRIVREDNIKA U SUSTAVIMA KVALITETE“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 3.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ tipa operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za 2014. – 2020.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za pokriće troškova u prvim godinama sudjelovanja poljoprivrednika u sustavima kvalitete.

Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika u skladu s nacionalnim zakonodavstvom, koji po prvi put ulaze ili najdulje 5 godina sudjeluju u:

  • sustavu kvalitete za zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu ili nacionalnom sustavu kvalitete ili
  • sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje uz ispunjavanje uvjeta da nisu korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa, osim kategorije ekoloških prerađivača i pčelara koji mogu biti korisnici Mjere 11 – Ekološki uzgoj iz Programa.

Prihvatljivi korisnici su iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća.

Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000,00 EUR-a, odnosno maksimalno do 3.000,00 EUR-a godišnje u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore iznosi 100% od ukupnih prihvatljivih troškova, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 35.000.000,00 kuna.

Zahtjevi za potporu mogu se podnositi putem AGRONET sustava od 20. kolovoza 2018. godine do 30. rujna 2020. godine.

Više informacija o Natječaju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci