11 svi 2018

ZAPOČELE PRIJAVE ZA MJERU 14 – DOBROBIT ŽIVOTINJA IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA

Ministarstvo poljoprivrede započelo je sa zaprimanjem zahtjeva iz nove mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. „Mjera 14 – Dobrobit životinja“ i to za govedarstvo, svinjogojstvo i peradarstvo.

Cilj mjere je osigurati poboljšane standarde u hranidbi, uvjetima smještaja, pristup ispaši i ispustu u uzgoju životinja.

Pravo na potporu za Mjeru 14 – Dobrobit životinja ostvaruju poljoprivrednici koji imaju minimalno 4 uvjetna grla goveda, odnosno 5 uvjetnih grla peradi i svinja.

Planirana financijska sredstva za ovu mjeru iznose 15.000.000,00 kn. Poljoprivrednici koji žele primati potporu za ovu mjeru, imaju obvezu završiti besplatnu izobrazbu iz područja dobrobiti životinja u trajanju od 4 sata, a izobrazbu će provoditi Hrvatska poljoprivredo-šumarska savjetodavna služba.

Zahtjev za mjeru Dobrobit životinja može se podnositi u podružnicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju od 10. svibnja 2018. godine. Za sve one koji su već podnijeli Jedinstveni zahtjev postoji mogućnost dopune podnesenog zahtjeva.

Dodatne informacije možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci