08 ožu 2018

OTVOREN POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA „UNAPRJEĐENJE USLUGA ZA DJECU U SUSTAVU RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA“

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Opći cilj Poziva je doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Specifični cilj Poziva je unaprjeđenje usluga i/ili produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Prihvatljivi prijavitelji su dječji vrtići i jedinice lokalne samouprave.

Prihvatljive aktivnosti:

  • pružanje usluge produljenog boravka (nastavak odgojno-obrazovnog rada nakon završetka redovnog primarnog programa;
  • pružanje usluge poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada;
  • jačanje kapaciteta odgojitelja/ica i stručnih suradnika u predškolskim ustanovama s ciljem unaprjeđenja usluga kroz edukacije;
  • unapređenje usluga u provedbi redovnih i posebnih programa;
  • razvoj posebnih programa.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 300.000.000,00 kn.

Najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 500.000,00 kuna dok najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 15.000.000,00 kuna.

Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija i dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci