08 ožu 2018

ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIJE LAG-OVA S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Dana 08. ožujka 2018. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak koordinacije lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije (KKŽ), a na temu „Aktualnosti u radu lokalnih akcijskih grupa na području Koprivničko-križevačke županije“.

Sastanak je organizirala „PORA“ KKŽ u suradnji s LAG-om „PODRAVINA“, LAG-om „PRIGORJE“, LAG-om PRIZAG, LAG-om „IZVOR“ i LAG-om Mura-Drava.

Svi prisutni su tijekom sastanka razmijenili aktualne informacije iz područja ruralnog razvoja i LEADER pristupa s posebnim naglaskom na spremnost LAG-ova na raspisivanje natječaja LAG-ova namijenjenih poljoprivrednicima i jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje projekata iz područja ruralnog razvoja.

Predstavnici LAG-ova su predstavili predradnje koje je potrebno ispuniti kao preduvjet raspisivanja natječaja te se prvi LAG natječaji mogu očekivati polovicom ožujka ove godine.

Sredstva koja LAG-ovi s područja KKŽ tijekom 2018. godine planiraju dodijeliti kroz LAG natječaje iznose ukupno preko 2.1 milijun EUR-a.

IMG 6375IMG 6382

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci