06 pro 2017

ODRŽANA ŠESTA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG PARTNERSKOG VIJEĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Danas je održana šesta sjednica Županijskog partnerskog vijeća Koprivničko-križevačke županije 2014.-2020. Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, ujedno i predsjednik Županijskog partnerskog vijeća Željko Pintar.

Na početku sjednice ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić pozdravila je sve prisutne i zahvalila im na dolasku te je dala kratku informaciju o provedbi Poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Navedeni Poziv objavljen je 18. rujna 2017. godine na web stranici „PORE“ KKŽ, a temeljem sklopljenog Sporazuma o suradnji na izradi „Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine“ i provedbi Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i „PORE“ KKŽ. Prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I., II. i III. skupinu prema indeksu razvijenosti te jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u I. i II skupinu prema indeksu razvijenosti. Predviđena alokacija za Koprivničko-križevačku županiju iznosila je 6.400.00,00 kuna. Tijekom cijelog razdoblja trajanja Poziva „PORA“ KKŽ kontinuirano je informirala potencijalne prijavitelje te im davala upute i pojašnjenja u skladu sa Smjernicama i pisanim naputcima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Obavljena je administrativna provjera 52 pristigla zahtjeva od kojih je 35 ušlo u drugu fazu provjere te su po izvršenom vrednovanju stavljeni na Listu prvenstva.

Po dobivenoj informaciji članovi Županijskog partnerskog vijeća pristupili su glasovanju kojim su jednoglasno potvrdili predloženu Listu prvenstva projekata koja će biti proslijeđena Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na navedenoj Listi nalazi se 35 zahtjeva ukupne vrijednosti 8.103.679,04 kuna.

Županijsko partnersko vijeće je savjetodavno tijelo koje broji 33 člana predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora te akademske zajednice, a djeluje po načelima ravnomjerne predstavljenosti partnera, transparentnosti, jednakosti članova partnerstva i usuglašavanja.

sjednica1sjednica2

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci