28 stu 2017

NAJAVA RADIONICE EUREKA I EUROSTARS PROGRAMA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, HAMAG-BICRO organizira radionicu na temu programa EUREKA mrežni projekti i Eurostars.

EUREKA je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti. Maksimalni intenzitet potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 150.000,00 EUR-a ili do 50% udjela hrvatskog partnera na projektu.

EUROSTARS je program za istraživanje i razvoj čiji je osnovni kriterij sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem. Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000,00 EUR-a ili do 70 % udjela hrvatskog partnera na projektu.

U prvom dijelu radionice sudionici će imati priliku saznati više informacija o programima EUREKA i Eurostars nakon čega će biti predstavljen Voucher program putem kojega će najbolje ocijenjene pretprijave ostvariti mogućnost sufinanciranja usluga stručnjaka za potrebe pisanja projektne prijave za program Eurostars.

U drugom dijelu radionice biti će predstavljena Europska poduzetnička mreža koja poduzetnicima besplatno omogućuje pronalazak međunarodnih partnera i internacionalizaciju poslovanja.

U završnom dijelu prezentacije biti će organizirane rasprave na temu EUREKA, Eurostars, Klaster ITEA3 i EEN.

Radionica će se održati 01. prosinca 2017. godine s početkom u 09,00 sati u prostorijama Tehnološkog parka Zagreb – Velesajam (Avenija Dubrovnik 15, Paviljon12).

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svoje sudjelovanje možete potvrditi OVDJE.

Program radionice možete pronaći OVDJE.

Više informacija o radionici možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://www.hamagbicro.hr/kako-do-vise-od-milijun-kuna-bespovratnih-sredstava-za-inovacije/

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci