27 stu 2017

„PORA“ KKŽ U MREŽI PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA-USPJEŠNA PRIJAVA NA JOŠ JEDAN EU PROJEKT

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja prijavila se na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu “Razvoj Mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)” – pilot projekt koji je dana 11. srpnja 2017. godine objavila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Sektor za razvoj i podršku korisnicima.

Dana 24. studenoga 2017. godine HAMAG-BICRO objavio je o Odluku o odabiru poduzetničkih potpornih institucija čije su prijave zadovoljile sve kriterije iz Javnog poziva. „PORA“ KKŽ odabrana je po kriteriju izvrsnosti.

Projektom Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) za pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP utječe se na povećanje konkurentnosti hrvatske ekonomije kroz razvoj učinkovitih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća, naročito onih koja nastaju kao tzv. «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Opći cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih PPI-jeva, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama te omogućio ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama.

Projektom će se osigurati:

  • razvoj Mreže PPI-jeva;
  • jačanje kompetencija te razvoj novih usluga članica Mreže;
  • podizanje svijesti o formiranju i važnosti Mreže te
  • uspostava sustava vrednovanja i ocjene kvalitete usluga Mreže.

Projekt traje 18 mjeseci i završava u mjesecu studenom 2018. godine, a ukupna vrijednost projekta je 7.012.151,61 kuna.

Sudjelovanje „PORE“ KKŽ u navedenom projektu garancija je da će poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije u „PORI“ KKŽ i dalje moći dobivati visokokvalitetne usluge.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci