23 lis 2017

ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA NA TEMU POZIVA ZA ISKAZ INTERESA PREMA PROGRAMU PRIPREME LOKALNIH RAZVOJNIH PROJEKATA PRIHVATLJIVIH ZA FINANCIRANJE IZ ESI FONDOVA

Danas je u prostorima „PORE“ KKŽ održana informativna radionica za Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, kojeg je „PORA“ KKŽ objavila dana 18. rujna 2017. godine. Program zajednički provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije „PORA“ KKŽ. Cilj programa je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja Republike Hrvatske pružanjem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima. Prihvatljiva područja sufinanciranja se odnose na ulaganja u komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

Na početku radionice svim prisutnim sudionicima obratila se ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić i zahvalila im na dolasku te zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo važnost ovakvih okupljanja s ciljem što bolje koordinacije te povlačenja EU sredstava.

Nakon uvodnih riječi razgovaralo se o zahtjevima koji se planiraju podnijeti na Poziv, napomenuto je da su naknadno objavljene dopune dokumentacije po kojima je potrebno postupati, ukratko se prošlo po Prijavnom obrascu , a zatim su uslijedili odgovori na pitanja JLS-a.

Poziv je otvoren do 31. listopada 2017. godine. Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I., II. i III. skupinu te Koprivničko-križevačka županija kao jedinica područne samouprave razvrstana u I. skupinu prema indeksu razvijenosti.

Minimalna vrijednost zahtjeva iznosi 100.000,00 kuna. Maksimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti po podnositelju iznosi 1.000.000,00 kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj JLS te 2.000.000,00 kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj Koprivničko-križevačka županija.

Iznos predviđen za sufinanciranje svih projektnih prijedloga na području Koprivničko-križevačke županije iznosi 6.400.000,00 kuna.

Informativnoj radionici nazočili su načelnici, njihovi zamjenici te predstavnici Općina, kao i predstavnici Koprivničko-križevačke županije.

sastanak IMG 5452sastanak IMG 5460sastanak IMG 5455 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci